ПОДРШКА СУСЕДА НАРОДУ СРБИЈЕ
23.05.2014


Поводом обележавања дана словенске писмености и бугарске културе – “Свети Ћирил и Методије”, његова екселенција Ангел Димитров, амбасадор Републике Бугарске у Београду, примио је Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула-Ниш.

Овим поводом разговарало се о успешној сарадњи општине Палилула са општинама у Бугарској али и о последицама катастрофалних поплава које су задесиле и подручије Републике Србије, степену угрожености становника на југу Србије и неопходној помоћи.

Бугарска Влада, као и народ Бугарске од почетка катастрофалних поплава у Србији укључили су се у прикупљање и допремање хуманитарне помоћи–истакао је амбасадор Димитров. Солидарност између наших народа још једном је показана на делу.

Санирање последица поплава тек предстоји, нагласио је председник нишке општине Палилула Бобан Џунић. У нашем региону, граду Нишу, посебно у општини Палилула, обилне кише узроковале су појаву клизишта која су угрозила многа домаћинства. У овом тренутку приморани смо да са градским Штабом за ванредне ситуације хитно тражимо решење за породице угрожене овом елементарном непогодом. Помоћ и подршка наших суседа у овом тренутку нам је посебно драга.

Градска општина Палилула-Ниш остварује веома садржајну пројектну активност са бугарским градовима: Своге, Ћустендил, Бобов Дол, Ботевград, Ихтиман, Берковица у оквиру програма суседске сарадње Србија-Бугарска. И у 2014.години, захваљујући ИПА фонду и подршци Европске уније биће реализовани нови пројекти у региону. (ЕКОполис мрежа, фото Д.Видојковић)